Adverteren op Amazon

Na lang flirten was het in maart 2020 zo ver: De grootste webshop ter wereld – Amazon – kwam naar Nederland en is nog steeds groeiende. Profiteer van deze grote online marketplace en genereer snel veel bereik door te adverteren op Amazon. Let wel: je bent niet de enige. Het vergt dus wel kennis en expertise om bovenaan de zoekresultaten te komen die voor dat bereik zorgen. Wij gaan graag die uitdaging aan!

Jochem Stals

Doo 73% van de Nederlandse consumenten start zijn zoektocht naar een product op een online marketplace (ShoppingTomorrow). Het is zonde om deze kans onbenut te laten.

Jochem Stals Head of SEA
Zo zetten wij succesvolle Amazon campagnes op
SMART doelstellingen
Google Analytics analyses
meten
  • In gesprek

    De eerste stap die we zetten is in een gesprek met jou achterhalen wat je wil bereiken. Ook willen we weten hoe je bedrijf in elkaar zit. Voordat we echt werk verzetten, achterhalen we of het voor jou überhaupt mogelijk is om te adverteren op Amazon. Je moet namelijk aan een aantal voorwaarden voldoen, bijvoorbeeld omtrent klantenservice en verzending.

  • Onderzoek doen

    Als we besluiten dat Amazon the way to go is voor jou, adviseren we welke producten geschikt zijn om te verkopen via de marketplace. Meestal beginnen we met producten die al goed lopen, maar jij kan daar ook al een duidelijk beeld bij hebben. We bekijken ook de concurrentie op Amazon en vergelijken prijzen tussen jouw en je concurrentie. Natuurlijk moeten prijzen aantrekkelijk genoeg zijn voor jou als verkoper om een bepaalde marge te behalen. Voor die berekeningen biedt Amazon tools.

  • Doelstelling bepalen

    Nu we genoeg informatie hebben vergaard over concurrentie, producten, kosten, prijzen, potentie en verwachtingen, kunnen we doelstellingen bepalen met bijbehorende key performance indcatoren (KPI’s). Dat maakt het mogelijk om succes te meten én te behalen, omdat we een stip op de horizon zetten.

  • Campagnestrategie bepalen

    Aan de hand van je doelstelling bepalen we de strategie. Dat kan met verschillende advertentietypen: van per klik betaalde Sponsored Product Ads die verschijnen in zoekresultaten tot Video Ads die je kunt plaatsen op elke website van Amazon, zoals IMDb.com en Amazon.com.

  • Amazon account en store page inrichten

    We vragen je zelf de registratie te doen onder begeleiding van ons. Daarna maken we je eigen gratis winkelpagina (of Amazon store page) aan. Hierop kun je op meerdere pagina’s laten zien wie je bent en wat je aanbiedt op Amazon. Het loont om je store page ook te optimaliseren.

  • Product listing optimalisatie

    Optimalisatie van de copy bij je product listing geeft je niet alleen hogere organische rankings, maar helpt je ook bij de verkoop uit advertising. We schrijven onderscheidende, creatieve teksten om op te vallen tussen je concurrentie. De principes van Cialdini passen we graag toe om bezoekers aan te sporen tot aankoop.

  • Rapporteren

    Je bent vast benieuwd wat de resultaten zijn van je campagnes op Amazon. Elke maand krijg je van ons een update in een persoonlijk gesprek, ondersteund met een Google Looker Studio Rapportage. Die rapportage is altijd real time in te zien. Hierin zie je of we op koers liggen om je doelstellingen te behalen.

3 redenen waarom je nu moet adverteren op Amazon

Verkoop je producten online, dan is Amazon een vliegwiel voor zichtbaarheid. Je betaalt enkel voor een klik.

Ben zichtbaar

Creëer meer zichtbaarheid door te adverteren op de grootste marktplaats ter wereld.

Snel nieuwe klanten

Bezoekers van Amazon hebben een hoge koopintentie.

Groei ook organisch

Verbeter je organische posities op Amazon door te adverteren. Hoe meer verkoopdata (die je onder andere genereert door te adverteren), hoe hoger je rankt.

Dit zeggen onze klanten

“De samenwerking met Scherp Online is fantastisch! Ze helpen en begeleiden ons met onze website, die ze in het begin van onze samenwerking helemaal hebben aangepast aan onze nieuwe huisstijl. We zijn erg blij met de HubSpot – Salesforce integratie die Scherp Online heeft opgezet en de campagnes die ze ons hebben helpen maken. Terugkijkend op onze samenwerking van de afgelopen jaren is Scherp Online het bureau waar we mee willen samenwerken, ze zijn niet alleen experts in hun vakgebied maar ook een geweldige sparringpartner als het gaat om nieuwe ideeën.”

“Prettige no nonsense samenwerking, mensen in dienst met verstand van zaken. duidelijke afspraken en een goed resultaat. Ideaal. :-)” Wij hebben voor ABC e verschillende facetten van online marketing mogen uitvoeren van inbound marketing in combinatie met e-mail marketing tot aan advertising via Google en LinkedIn.

‘Scherp Online is bepalend voor ons succes doordat zij ons digitale marketing apparaat volledig uit handen nemen dmv zeer efficiënte SEO en SEA maar ook door samen met ons de strategie uit te zetten op basis van de resultaten! Effectief, prettige en snelle communicatie zitten in hun DNA. Dank voor alle support!’

“Scherponline is een professioneel bureau met deskundige medewerkers op het gebied van online marketing. Of het nu gaat om (het optimaliseren van) websites, SEO of SEA..De online specialisten verdiepen zich in jouw onderneming en geven duidelijke, onderbouwde adviezen. Een prettig bureau om mee samen te werken!”

“In eerste instantie wilde betere vindbaarheid in Google realiseren voor onze (potentiële) klanten en kandidaten. Later hebben we de samenwerking breder getrokken door Scherp Online onze website te laten maken en LinkedIn campagnes op te zetten. Hier zijn we zeer tevreden mee. Naast de specialistische werkzaamheden hebben denken ze mee en stellen ze kritische vragen. Dit ons ook weer aan het denken. Scherp Online is voor ons een echte partner die verder denkt dan binnen de kaders van het online marketing stuk.”

“Wij hebben de samenwerking met Scherp Online gedurende de jaren steeds verder uitgebouwd. Ze hebben ons (de communicatieafdeling) de basiskennis op het vlak van SEO bijgebracht. Wij hebben er vervolgens bewust voor gekozen om niet alles zelf te willen doen en kunnen maar juist de specialist in te zetten. Stap voor stap zetten we Kuijpers online steeds beter neer, als werkgever en als technisch specialist. Scherp Online is de laatste jaren enorm gegroeid, maar gelukkig zijn ze nog even professioneel, no-nonsense en gezellig als altijd!”

Maak kennis met ons Ads team

Profiel afbeelding van Mees StierumSEA specialist

Mees Stierum

SEA specialist
Profiel afbeelding van Jochem StalsTeamlead Google Ads

Jochem Stals

Teamlead Google Ads
Profiel afbeelding van Don JanssenSEA specialist

Don Janssen

SEA specialist
Profiel afbeelding van Michiel van den HurkSEA & CRO specialist

Michiel van den Hurk

SEA & CRO specialist
Profiel afbeelding van Pim CeelenSEA specialist

Pim Ceelen

SEA specialist
Profiel afbeelding van Jason van den DungenSEA & CRO Specialist

Jason van den Dungen

SEA & CRO Specialist
Profiel afbeelding van Wilco AgtenSEA Specialist

Wilco Agten

SEA Specialist

Gerelateerde blogs

Amazon advertising
Marketplaces 15 januari 2021

Amazon Sponsored Ads nu ook live in Nederland

Jochem Stals
Jochem Stals

Samenwerken? Benieuwd wat we voor je kunnen betekenen voor jouw online groei of vraagstuk?

Piet Zweegers
Oprichter

5 Feiten over adverteren op Amazon

  • 01
    Beurswaarde Amazon

    Amazon heeft een beurswaarde van zo’n 1,55 miljard dollar. Dat zet de webshop in de top 5 meest waardevolle beursgenoteerde bedrijven wereldwijd.

  • 02
    Logistiek uitbesteden

    Je kunt ervoor kiezen het logistieke gedeelte over te laten aan Amazon of dit zelf te doen.

  • 03
    Aankopen op online marktplaatsen

    Nederlanders gaan het vaakst tot online aankoop over (33%) via een online marktplaats. (onderzoek Wunderman commerce).

  • 04
    Gemiddelde uitgave per maand

    De gemiddelde Amerikaan bestelt voor $91,75 per maand op Amazon.

  • 05
    Prijzen checken

    90% van de consumenten gebruikt Amazon om prijzen van producten te checken.

Samenwerken? Benieuwd wat we voor je kunnen betekenen voor jouw online groei of vraagstuk?

Piet
Eigenaar

Welke marketplace is voor jou geschikt? Download de feitensheet!

Jochem
Team Lead SEA